XCare 365 is een set aan samengestelde Microsoft Dynamics 365 onderdelen, speciaal ontwikkeld voor de zorg door Xperity en Microsoft. Met deze set proberen wij de zorginstellingen te bereiken en hen te ondersteunen in de dagelijkse werkzaamheden. Verder helpt XCare zorgorganisaties om de cliënt centraal te zetten: een doel waar vele zorgorganisaties op dit moment naar streven. Dit en andere voordelen hebben Jeugdzorgbescherming West doen beslissen om voor XCare te kiezen.

Zorgorganisaties staan erg onder druk en hebben te maken met diverse vraagstukken. Op de agenda staan vaak de vraagstukken hoe zij kosten kunnen drukken, de zorgverlening kunnen verbeteren en de hoe zij zowel cliënt als zorgprofessionals gezond en vitaal kunnen houden. Verder hebben zorgorganisaties sinds mei 2018 ook nog eens te kampen met de nieuwe privacywetgeving, de AVG.

XCare 365 bestaat uit verschillende modules. Jeugdbescherming West heeft hiervan twee modules gekozen. De eerste module richt zich op relatiemanagement rondom ketenpartners (inclusief contracten) en de tweede module betreft enkele processen rondom de cliënt, zoals het intake proces. XCare 365 maakt gebruik van volledig standaard Dynamics 365 functionaliteiten, waardoor ze verzekerd zijn van upgrades en support door Microsoft. We beginnen met een eenvoudige oplossing die snel in gebruik te nemen is, maar als de instelling dit wenst kunnen we het later uitbreiden met veel andere standaard functionaliteiten die het platform ons biedt.

“Voornamelijk op het gebied van relatiebeheer met onze ketenpartners misten we een centrale applicatie. De keuze voor Microsoft en Xperity is voor ons logisch want de oplossing werkt volledig in- en met Office 365, welke wij op dit moment door de gehele organisatie aan het uitrollen zijn. Daarnaast biedt Xperity een bijna kant-en-klare oplossing voor dit onderdeel waardoor we binnen twee maanden live kunnen zijn” – aldus Willem-Jan van Halem, hoofd informatisering & automatisering.

Benieuwd of XCare ook de oplossing kan zijn voor vraagstukken binnen jouw zorgorganisatie? Bekijk dan eens onze XCare-pagina. We komen graag vrijblijvend langs om een demo te geven over XCare, meer hierover lees je op onze contactpagina.

Betrokken bij dit project

Deel deze referentie

XCare 365: de totaaloplossing voor de zorg

Speciaal voor de zorgsector hebben wij een totaaloplossing gemaakt binnen de Microsoft software. Binnen XCare 365 hebben wij verschillende modules gebouwd, waaronder een module voor ketenpartnermanagement, zorgaanbestedingmanagement, werving en selectie, cliënt intake, cliënt contact center en tevredenheidsonderzoeken.