0850 520 720 info@xperity.nl

4 redenen om voor een Microsoft Gold Partner te kiezen

Iedereen doet het wel eens, kijken naar reviews, beoordelingen en certificeringen om de kwaliteit ergens van te bepalen. Bijvoorbeeld bij je vakantie, een film waar je naartoe wilt of misschien wel bij bedrijven waar jij graag mee samenwerkt.

Microsoft vindt het belangrijk dat je als (potentiële) klant weet met wat voor partner je samenwerkt en heeft hiervoor iets bedacht. Microsoft onderscheidt namelijk drie soorten partners op basis van competenties; De Microsoft Partner, de Microsoft Silver Partner en de Microsoft Gold Partner.

Wat is de Microsoft Partner Certificering?

Microsoft maakt voor hun certificeringen gebruik van competenties waarmee bedrijven hun kennis en kunde kunnen bewijzen. Op dit moment heeft Microsoft 18 competenties verdeeld over vier gebieden: Toepassingen en Infrastructuur, Zakelijke toepassingen, Gegevens en AI, en Moderne werkplek en Beveiliging. Een Partner kan op iedere competentie een Zilver of Gouden niveau behalen.

Silver Competency wordt toegekend aan partners die extra inzet hebben getoond in één business solution of aan partners die een diepgaand proces hebben doorlopen om hun Silver Partner-status te verdienen. De top 5% van alle Microsoft partners is Silver gecertificeerd.

Gold Competency, oftewel ‘’the one percent’’ want slechts één procent van de Microsoft partners mag zichzelf onderscheiden als Gold partner. Een Microsoft Gold Partner heeft gespecialiseerde vaardigheden om een implementatie uit te voeren van een specifieke oplossing.

Voor zowel een Silver als Gold- certificering dient een partner regelmatig audits uit te voeren. Hiermee worden de bekwaamheid, ervaring en vaardigheden getoetst. Het verschil tussen een Silver en Gold Partnerschap is hierbij erg groot, maar wat zijn nou de grote voordelen van een Microsoft Gold Partner?

1. Microsoft Gold Partners voldoen aan de hoogste normen

Dit betekend dat een Gold Partner ook voldoet aan de hoogste kwaliteit. Een partner kan namelijk alleen Gold Partner zijn wanneer die continu aan de hoogste (strenge) normen van Microsoft voldoet. Daarbij worden de normen ook jaarlijks hoger om de exclusiviteit van Gold Partners te waarborgen. Voor het Gold Partnerschap is het van belang dat verschillende medewerkers uit de organisatie jaarlijks meerdere core-value examens afleggen om de kwaliteit te blijven garanderen.

2. Microsoft Gold Partners staan in directe verbinding met Microsoft

Microsoft Gold Partners hebben altijd direct toegang tot geavanceerde ondersteuning binnen Microsoft Business Solutions. Hierdoor hebben Gold Partners een snellere reactiesnelheid en hoogwaardige ondersteuning. Daarnaast hebben Gold Partners de mogelijkheid om het proces van een case te versnellen wanneer dat nodig is.

3. Microsoft Gold Partners zijn áltijd up-to-date

De producten van Microsoft worden continu verbeterd en daarmee worden de eisen per competentie logischerwijs ook steeds strenger. Microsoft Gold Partners volgen deze ontwikkeling op de voet om altijd actueel en up-to-date te zijn. Door up-to-date te blijven groeien partners mee met de ontwikkelingen en daarmee ook diens klanten. De enige manier om in deze groei mee te kunnen gaan en de laatste software te implementeren is door áltijd up-to-date te zijn.

4. Microsoft Gold Partners bieden een proof of concept

Microsoft Gold Partners hebben toegang tot tal van productlicenties. Hierdoor hebben Gold Partners de mogelijkheid om demo’s te ontwikkelen die een proof of concept (PoC) bieden. Dit betekend dat je bij een Gold Partner een testrit kan maken voordat je een volledige oplossing af zou nemen.

Een ander voordeel van het proof of concept door Gold Partners is dat Microsoft hiervoor in sommige gevallen ook financiering aanbied. Hierdoor heeft de Gold Partner een mogelijkheid om meerdere dagen te consulteren bij een klant als zijnde een pilot-programma – met financiering van Microsoft.

Microsoft Certificeringen van Xperity

Xperity is tot eind september 2023 Microsoft Gold Partner en onder andere preferred partner in de Non-profit sector van Microsoft. De competenties waarin Xperity Gold Partner in is zijn: Enterprise Resource Planning, Cloud Business Applications en Small and Midmarket Cloud Solutions. Daarnaast is Xperity ook Silver Partner in Data Analytics.

Inmiddels is het voor partners niet meer mogelijk om een silver of gold partnerstatus te verkrijgen. Microsoft heeft er namelijk voor gekozen om vanaf 1 oktober verder te gaan met een nieuwe vorm van kwalificaties. Hierbij wordt er onderscheidt gemaakt tussen Solutions Partner, Specialized Partner en Expert Partner. Uiteraard is het doel van Xperity om hierbij in 2023 over te gaan op de Expert partner-status.

Vond je dit een leuke blog en zijn wij de partner die jij zoekt? Dan komen we graag met jou in contact om je meer te vertellen over wat wij doen als Microsoft Gold Partner.

Xperity Gold Partner