0850 520 720 info@xperity.nl

Belangrijke prijsupdate met betrekking tot de Microsoft Dynamics licenties

Microsoft is een Amerikaans bedrijf dat werkt met de Dollar, echter worden de cloud licentie abonnementen in Euro aan ons als partner gefactureerd. Uiteraard factureren wij ook in Euro`s aan onze klanten.

Iedereen weet dat de Dollar-Euro koers geregeld op-en-neer gaat, dus hier schuilt een risico voor Microsoft. Dit risico is eind 2022 flink vergroot doordat de dollar flink in waarde is gestegen. De opbrengsten van Microsoft werden daarmee erg verlaagd. Neem bijvoorbeeld de Microsoft Dynamics Sales Professional. Die kost in euro op dit moment €54,80 en in Dollar $65,00, dit terwijl de dollar en euro nagenoeg 1:1 staan.

Daarom heeft Microsoft eind vorig jaar aangekondigd twee keer per jaar naar de valutaverhouding te kijken (wereldwijd). Dit geldt voor zowel prijsverhogingen als prijsverlagingen! De license desk van Xperity adviseert onze klanten hoe hier het beste mee om te gaan.

Sinds de introductie van Microsoft Dynamics 365 in oktober 2016 is er geen prijswijziging doorgevoerd door Microsoft. Echter gelet op de valutakoers verhoudingen heeft Microsoft per dit bericht aangekondigd dat er per 1 april 2023 11% prijsverhoging voor de Eurolanden wordt doorgevoerd. De Dynamics 365 Sales Professional wordt daarmee waarschijnlijk €60,82 tov $65,00. De definitieve prijzen worden in maart 2023 beschikbaar gesteld.

Xperity helpt organisaties beter presteren door de inzet van Microsoft Dynamics. Het adviseren rondom de verschillende type licenties en contracten is voor ons een belangrijk onderdeel van het partnership wat wij met onze klanten aangaan. We begrijpen dan ook dat dit bericht veel vragen oproept. Daarom hebben we de belangrijkste in onderstaand overzicht uiteengezet. Heb je nog een andere vraag, neem dan contact met ons op via licenses@xperity.nl

Wat gebeurt er met mijn lopende abonementen?

Bestaande lopende abonnementen worden niet aangepast aan deze prijzen. Ook niet als je nieuwe aantallen besteld binnen dit abonnement. Let wel erg goed op, inmiddels kan je via verschillende wegen contracten afsluiten: maandelijks, jaarlijks of 3-jaarlijks. Je verjaardag van de verschillende abonnementen is dus erg belangrijk!

Kan ik bij Xperity nu een meerderjarig abonnement afsluiten ter bescherming?

Voor bepaalde producten zou dit kunnen, maar dit is per situatie anders. Neem contact op met onze licentiedesk (licenses@xperity.nl) voor specifieke vragen, wij vinden altijd een oplossing!

Veranderen de prijzen ook voor klanten van de overheid/ publieke sector, onderwijs / academische of non-profitorganisaties?

Microsoft heeft gekozen voor een uniforme aanpak van de prijsaanpassing die gelijk zal zijn voor alle categorieën van klanten in de commerciële en publieke sector, waaronder de overheid, het onderwijs/de academische wereld en non-profitorganisaties  Dit geldt dus ook voor die markten.