0850 520 720 info@xperity.nl

inspire 2019: mixed reality

Enkele van onze collega’s zijn aanwezig geweest bij Microsoft event Inspire dat plaats heeft gevonden van 14 t/m 18 juli in Las Vegas. Ze vertellen je graag hun hoogtepunten. De hoogtepunten van Inspire waren wat hen betreft: Mixed reality, Artificial Intelligence, Power Platform en Teams. In deze blog nemen we je mee door Mixed Reality

Mixed reality

Mixed reality – in het Nederlands vertaald naar gemengde werkelijkheid– betekent een vermenging van de werkelijke wereld en een virtuele wereld, die met behulp van computers gecreeërd wordt.

Op één van de core notes vertelde Satya Nadella – CEO van Microsoft – een mooi voorbeeld van Mixed Reality via MineCraft Earth. Samen met enkele collega’s stapte hij de wereld van Minecraft in via zijn smartphone. Je kijkt door je smartphone en ziet de echte wereld met daarbij ook de virtuele Minecraft wereld (zoals je op de bovenste foto ziet).

Webinar met hologram in verschillende talen

Stel je voor dat je een hologram van jezelf kan maken, welke je bijvoorbeeld kan inzetten tijdens een webinair. Deze – meer zakelijke – toepassing toonde Julia ons. Deelnemers kunnen met deze toepassing door hun smartphone kijken, waardoor zij de hologram te zien krijgen. Via verschillende Microsoft Azure services kan je deze toepassing inzetten. De hologram kan zelfs ingezet worden in andere talen (tegelijkertijd). Tijdens deze note zagen we Julia White tegelijkertijd met een hologram die de note in het Japans vertaalde en uitsprak. De hologram gebruikte dezelfde intonatie – manier van spreken – zoals Julia zelf.

Nu denk je wellicht: leuk allemaal, maar wat heeft dit met Microsoft Dynamics 365 en/of met Xperity te maken? Mixed Reality is ook in te zetten met de Microsoft Dynamics 365 applicatie. Hiervan zijn inmiddels al vier producten beschikbaar, waarvan we er twee gezien hebben op Inspire: Live Assist en Product Visualize.

Live Assist werkt op de applicatie Dynamics 365 for Field Service en geeft de mogelijkheid om bij de reparatie virtueel assistentie te krijgen van een collega.

 

Live Assist: Product Visualize

Product Visualize werkt samen met Dynamics 365 for Sales en kan gebruikt worden om producten te visualiseren in de echte wereld. In de onderstaande afbeelding zie je dat er gebruik gemaakt wordt van een iPad om een tent te visualiseren. In dit voorbeeld sta je binnen de tent en kijkt men van binnen de tent, naar buiten toe. Dit voelt nog erg onwennig aan, aangezien je de tent dus virtueel in kan en vervolgens vanuit dat beeld naar buiten toe kan kijken.

Virtuele assistentie

Live Assist werkt op de applicatie Dynamics 365 for Field Service en geeft de mogelijkheid om bij bijvoorbeeld een reparatie virtueel assistentie te krijgen van een collega die een bepaald specialisme/kennis heeft.