0850 520 720 info@xperity.nl

Microsoft Community Care kán een zorginstelling beter laten presteren!

It’s a wrap! Het eerste kennis-evenement over hoe Microsoft Community Care een zorginstelling beter kan laten presteren zit er op. Op 3 november j.l. hebben Xperity en Microsoft de handen ineengeslagen om samen een evenement te organiseren voor Nederlandse zorgorganisaties. Het doel hiervan is om kennis te delen en om organisaties te inspireren over het gebruik van Microsoft Dynamics in de zorg.

Met een op maat gemaakt programma hebben we een interactieve sessie gehad waarbij er veel kennis is uitgewisseld. Na een korte introductie van Xperity en Microsoft heeft Richard de Fijter, ICT Manager bij Reinier van Arkel, een presentatie gegeven over hoe zij aankijken tegen Informatiemanagement en zorg. Reinier van Arkel legt de focus op het optimaliseren van business processen om daarin het verschil te maken. Hierbij zetten zij sterk in op technologie om de zorg voor patiënten te verbeteren en efficiënter te maken. Ook kwam zijn ervaring met het ECD in verhouding tot Microsoft Dynamics aan bod. Microsoft Dynamics biedt voor Reinier van Arkel een uitkomst omdat de stamgegevens in verschillende applicaties aan elkaar zijn gekoppeld. Hierdoor hoeven deze gegevens maar één keer te worden ingevoerd.

‘’Je wilt niet op drie, vier, vijf plekken allerlei dingen vast leggen.’’

Richard de Fijter, ICT Manager bij Reinier van Arkel

Het klassieke ketenmodel in de zorg is steeds minder actueel en er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van het netwerkmodel. Het netwerkmodel toont geen estafette maar een interactie rondom de client. Het netwerkmodel past niet alleen beter bij de praktijk maar ook bij de netwerkvisie van Reinier van Arkel. Door de toepassing van het netwerkmodel komen alle stamgegevens overzichtelijk bij elkaar met behulp van Microsoft Dynamics. Hier ontstond een goed groepsgesprek over.

Community Care Event

Na het verhaal van Reinier van Arkel namen Laura Been (Microsoft) en Pieter de Wit (Xperity) het stokje over.

Laura en Pieter zijn ingegaan op de uitdagingen van de zorg in Nederland. Iedereen was het erover eens dat er meer gedaan moet worden in de zorg met minder middelen. Er komen namelijk niet meer mensen werken in de zorg terwijl de zorgbehoefte (denk vergrijzing) ontzettend toeneemt. Technologie kan daarbij een mogelijke oplossing zijn.

“Microsoft heeft nu al bewezen technologie in huis om zorginstellingen te helpen”

Laura Been, Microsoft Tech for Social Impact

Er zijn veel verschillende onderdelen benoemt die zorginstellingen zouden kunnen helpen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: Gestructureerde netwerken in de keten, instroomproces met dynamische wachtlijsten, gepersonaliseerde zorgreizen, het netwerk bij de client en het client contact centrum. Pieter heeft dit middels korte sneak previews live gedemonstreerd aan de deelnemers. De reacties waren zeer positief.

We kijken terug op een mooie, inspirerende dag met een hoop nieuwe kennis en wijsheden. De deelnemers hebben veel nieuwe inspiratie opgedaan van Xperity, Microsoft en ook elkaar. Iedereen heeft toegezegd in het voorjaar weer deel te nemen!

Community Care Event

Xperity helpt zorginstellingen beter presteren door de inzet van slimme Microsoft technologie. Graag delen wij onze kennis om zorginstellingen te inspireren. Dit doen we vaak in samenwerking met Microsoft. 

Zo starten we vanaf eind november met een maandelijkse web/podcast, X-Talk, waarin we je in maximaal 30 minuten bijpraten over mogelijkheden aangaande digitalisering en technologie van Microsoft voor zorginstellingen.

Schrijf je nu kosteloos in via deze link of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Iedereen bedankt en graag tot het voorjaar!