0850 520 720 info@xperity.nl

Microsoft wave 2 update power platform: wat is er nieuw en verbeterd?

De Wave2 die gelanceerd wordt op 1 oktober 2020 door Microsoft heeft algehele verbeterde functionaliteiten die gelden voor Dynamics 365 gebruikers. Daar waar Microsoft meer functionaliteiten toelicht in de aankomende Wave2 hebben wij de extreem technische aspecten niet belicht. De volledige releasenotes van Wave2 vind je hier terug. 

Prominentere en verbeterde zoekfunctie (global search)

De zoekfunctie in Dynamics heeft een flinke update gekregen. De zoekbalk wordt op een meer zichtbare plek geplaatst naar de kop van de tekst en kan een spellingscontrole bevatten. De standaard instelling is dat de zoekfunctie resultaten laat zie op basis van relevantie. In de systeeminstelling staat dit op default.

Verder is de interface verbeterd en worden standaard de meest recentie zoekopdrachten weergeven. Indien er nog geen zoek query is ingevoerd, zullen de meest recentie zoekopdrachten en records worden weergegeven. Als er wel een zoek query is ingevuld zul je zien dat de pagina met zoekresultaten verbeterd is en dat de resultaten op rangschikking getoond worden.

Model-Driven App Designer

Release Wave 2 gaat een aantal wezenlijke veranderingen doorvoeren op de App builder van modelgestuurde Apps. Er zal een preview functie komen in de app builder waar gebruikers direct kunnen zien welke onderdelen zij aan het aanpassen zijn. Daarnaast zul je de moderne entiteits-, formulier- en weergaveontwerpers kunnen gebruiken. De toegang tot de klassieke versies van de ontwerpers blijft.

Verder is er nog een functie toegevoegd aan de modelgestuurde App ontwerper. Het is, vanaf de release in december, mogelijk om aangepaste pagina’s toe te voegen aan de App. Deze pagina’s zorgen voor flexibiliteit wat betreft gedrag, compenenten en visuals. Deze worden gemaakt met de canvasontwerper, waardoor er weinig tot geen code nodig is voor besturingselementen en componenten.

Vereisten voor deze feature:

  1. Deze feature is pas beschikbaar in december 2020;
  2. De Apps die hiermee gebouwd worden betreffen Unified Interface apps.

Verbeterde Header, sitemap en appwisselfunctie van modelgestuurde app

Met de nieuwste update wordt het makkelijker en overzichtelijker om te wisselen tussen de modelgestuurde app, bijvoorbeeld van de Sales-app naar de Service-app. Waar vroeger een dropdown-menu tevoorschijn kwam bij het drukken op de knop in de linker bovenhoek krijg je nu een pop-up te zien wanneer je klikt op de naam van de App waarin je je bevindt. Vanuit dat scherm kan je navigeren naar een andere App.

Wisselen van Apps D365 Wave 2

Power BI-Rapport of Dashboard inschakelen als systeemdashboard voor modelgestuurde App

Er wordt ondersteuning toegevoegd om een systeemdashboard te definiëren dat verwijst naar een Power BI-rapport of -dashboard. Er is een nieuw type dashboard waarin wordt gevraagd naar het werkgebied en naar een rapport of dashboard. Hierdoor is het mogelijk om dashboarden en rapporten nog meer naar eigen hand te zetten voor beter in- en overzicht.

De werkgebieden kunnen statisch worden opgeslagen, wat werkt voor één enkele omgeving. Maar er kan ook opgeslagen worden met een omgevingsvariabele, waardoor configuratie per omgeving mogelijk is.

Terugkerende afspraken in mobiele App

Binnen de mobiele PowerApps-apps is het met de komst van de nieuwe en verbeterde functionaliteiten mogelijk om terugkerende afspraken in te stellen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer bepaalde afspraken met een vaste periode terugkerend zijn.

Vereisten voor deze feature:

  1. Deze feature is pas beschikbaar in december 2020;
  2. Het is alleen beschikbaar in de Unified Interface.

Terugkerende afspraken Dynamics 365 Power Platform Wave 2