0850 520 720 info@xperity.nl

Release Wave 2 2022 Update

Komend weekend gaat de uitrol plaatsvinden van de generieke functies van Release Wave 2 2022. Aangezien deze update weer een aantal gebruikersinterface en essentiële functionaliteiten wijzigingen met zich meebrengt leek het ons goed om hier een korte update over te geven.

Formulieren

De eerste wijzigingen die gaan opvallen na de update hebben te maken met de formulieren binnen de Dynamics omgeving, deze hebben namelijk een opfrisbeurt gehad. De volgende zaken zijn aangepast.

Secties op het formulier zijn lichter van kleur dan de achtergrond van het formulier en hebben nu een schaduw, zodat ze meer op het formulier uitsteken. Daarnaast zijn de nodige lijnen verdwenen om het formulier een moderner en strakker uiterlijk te geven. Ook bij de formuliervelden zijn de scheidingslijnen verdwenen wat moet leiden tot een rustiger ogend geheel.

Ook de tijdlijn is in deze update onderhanden genomen waardoor deze een stuk schoner overkomt, doordat de automatische berichten nu ook anders worden weergegeven dan de andere records op de timeline. Dit maakt het voor de gebruiker een stuk overzichtelijker.

Formulieren

Zoeken met asterisk teken in snelzoekweergaven

Iedereen die bekend is met Dynamics zal geregeld het asterisk teken (*) gebruiken binnen snelzoekvelden. Vanaf de komende update zal deze functie echter niet meer werken, in plaats daarvan zal er een waarschuwingsbericht te zien zijn met de melding dat dit teken niet is toegestaan. Dit zal alleen zo zijn wanneer Dataverse zoeken is ingeschakeld. Deze melding wordt overigens niet getoond in het relevance search zoekveld (het zoekveld bovenin Dynamics).

Deze functie is eventueel ook uit te zetten in het Power Platform-beheercentrum door ‘voorkom langzame zoekwoordfilter uit te schakelen.

Asterisk zoeken

Standaard instellingen

Een andere belangrijke wijziging is dat nieuwe (General Available) features vanaf deze release standaard worden aangezet waar dit in het verleden nog door de administator diende te worden aangezet. Een van de onderdelen die dit zal betreffen is de optie tot geavanceerd zoeken. Bij de activatie van release wave 2 2022 zal het bekende trechter icoon met de bijbehorende pop-up namelijk gaan verdwijnen.

Hiervoor in de plaats komt de zogeheten ‘modern advance find’ functionaliteit terug. Deze vind je door naar het vak van de ‘relevance search’ (het zoekveld bovenin Dynamics) te gaan en vervolgens onderaan op de “search for rows in a table using advanced” filters te klikken.

Het is nog mogelijk om deze functie uit te zetten maar hou er rekening mee dat deze mogelijkheid in de toekomst zal gaan verdwijnen, ga er dus vooral vast mee testen.

Trechter icoon
Advanced find

We hopen jullie zo weer een beetje te hebben voorbereid op de komende release wave maar mochten er vragen zijn, twijfel dan niet om het een van de Xperity experts te vragen.