0850 520 720 info@xperity.nl

Terugblik:
De Community Care Roadshow: Hoe Microsoft met AI de zorg gaat veranderen

Op 12, 13 en 14 Maart 2024 hebben Microsoft en Xperity de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk evenement: De Community Care Roadshow over hoe Microsoft met AI de zorg gaat veranderen.

We hebben veel verschillende organisaties bij elkaar kunnen brengen en we hebben hen mogen inspireren met de nieuwste technologieën. Verdeeld over drie locaties hebben Yasien Sharif (Microsoft) en Wouter Freericks (Xperity) beide een presentatie gegeven over de inzet van AI. Waar Yasien inging op de visie van Microsoft, besprak Wouter de techniek aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden.

Utrecht

De roadshow is afgetrapt vanaf het Xperity hoofdkantoor te Utrecht. De centrale ligging heeft ertoe geleid dat we in Utrecht de meeste organisaties hebben mogen ontvangen. Tijdens de presentaties kwamen er interessante discussies los waarbij de rol van AI centraal stond. Opvallend hierin was hoe verschillende organisaties met dit vraagstuk worstelen. Voor de inzet van AI is het belangrijk dat er een sterke basis ligt op het gebied van data. Bij veel organisaties zien we dat deze basis nog onvoldoende staat, waardoor er niet direct gestart kan worden met de inzet van Co-pilot of andere AI functionaliteiten. Een juiste volgorde van transities is; eerst de transitie naar de cloud, dan de digitale transitie en daarna pas de transitie naar kunstmatige intelligentie.

Heerenveen

De tweede dag van de Roadshow heeft plaatsgevonden in de Nederlandse schaatstempel Thialf, te Heerenveen. In Thialf hebben we de noordelijke zorgorganisaties mogen ontvangen onder het genot van een Friese Oranjekoek. Het programma was nagenoeg hetzelfde en ook hier kwamen leuke gesprekken op gang. Met het gevarieerde gezelschap merkte je dat organisaties echt van elkaar hebben kunnen leren. Zo werden er scherpe vragen gesteld en zijn er plenair veel ervaringen uitgewisseld. Aansluitend aan de presentaties was er een heerlijke lunch en is de dag afgesloten met een rondleiding.

Eindhoven

Tot slot is de roadshow afgesloten in het Evoluon te Eindhoven. In het voormalig technologie museum hadden we een ruimte tot onze beschikking waar we opnieuw konden vertellen over de kansen en de kracht van AI.

Met veel belangstelling van de zuidelijke zorgorganisaties hebben we het gehad over wat er nodig is om van deze technologie gebruik te maken. Ook hier viel het op dat de ene organisatie makkelijker mee zal gaan in deze ontwikkeling dan de andere. Echter zijn er vooralsnog veel vraagstukken waar eerst een antwoord op moet worden gevonden. Denk hierbij aan de thema’s ethiek, verantwoordelijkheid en veiligheid.

Conclusie en vervolg

Terugkijkend op de Community Care Roadshow waren er louter positieve reacties te horen. Vooral de combinatie van het leren van de techniek en leren van elkaar werd veel genoemd.

Veel zorgorganisaties hebben zich na de roadshow opgegeven voor de Needs Assessment Workshop, dit is een 1-op-1 workshop op locatie waarbij Xperity de ‘needs’ naar boven kan halen van een zorgorganisatie. Wil je jouw organisatie hiervoor opgeven, kijk dan snel op:

Xperity blijft zich inzetten voor zorginstellingen en is van plan meer van dergelijke kennissessie te organiseren. Mocht je meer willen weten over hoe Microsoft-oplossingen zorgorganisaties meer laten doen met minder middelen, neem dan contact met ons op.