0850 520 720 info@xperity.nl

4 redenen om PSA software in te zetten voor meer controle op projectadministratie

Wat precies is PSA software?

PSA is een Engelse term en staat voor Professional Services Automation. PSA software is bedrijfssoftware die speciaal ontwikkeld is voor bedrijven die actief zijn in de professionele dienstverlening. Deze bedrijfssoftware helpt het primaire proces van bedrijven te automatiseren, vaak wordt dit ook de projectenadministratie of ERP genoemd. Met PSA software regel je alles van projecten, budgetten, planning, urenverantwoording tot en met facturatie. In onderstaand diagram is dit grafisch weergegeven:

PSA in CRM

Vier redenen waarom je als bedrijf PSA software nodig hebt.

Z

Reden 1: Betere projectplanning en -uitvoering

PSA-software geeft elk dienstverlenend bedrijf een 360-graden real-time overzicht van zijn projecten. Projectmanagers zien in één oogopslag welke projecten er in de pijplijn zitten en kunnen met PSA de benodigde hoeveelheid werk voorspellen. De software geeft inzicht in waar je team elke dag mee bezig is, je hoeft dus niet meer te wachten tot de wekelijkse voortgangsgesprekken. PSA helpt dus met inzicht geven tussen de vraag naar werk en het aanbod van medewerkers die beschikbaar zijn.

Daarnaast kunnen projectmanagers gedetailleerde projectplannen opstellen, de juiste mensen binnen de organisatie aan de juiste projecten koppelen en alle projectgegevens die ze nodig hebben in één oplossing vinden.

Z

Reden 2: Ontdek meer factureerbare uren

Een andere belangrijke reden om PSA software te gebruiken is dat je simpelweg meer uren kan factureren. Dit komt doordat er meer inzicht is op de uren die geboekt zijn en eventuele uren van de ene naar de andere consultant overgeboekt kunnen worden. Uit onderzoek van SPI Research blijkt dat organisaties die PSA software gebruiken 3% meer kunnen factureren ten opzichte van bedrijven die geen PSA software gebruiken. Als je 100 factureerbare personen in je organisatie hebt betekent dat je jaarlijks 6000 uur meer kan factureren.

Met de meeste PSA oplossingen is het ook mogelijk om volledig geautomatiseerd digitaal te facturen!

CRM in PSA voordelen
Z

Reden 3: Een gecentraliseerde oplossing leidt tot meer kostenbesparing

PSA software heeft de mogelijkheid om projectkosten op een zeer gedetailleerd niveau bij te houden. Elk uur op elk project kan eenvoudig worden bijgehouden en grafisch worden weergegeven. Maar ook eventuele extra kosten, zoals brandstofkosten of kosten voor onderaannemers, kunnen worden geboekt. Dit geeft een groot voordeel bij het plannen en uitvoeren van een project met een strikt budget. Belanghebbenden kunnen hun projecten op kosten plannen en weten precies waar ze aan toe zijn op elk moment tijdens de levenscyclus van het project, doordat alle projectgegevens worden beheerd binnen één gecentraliseerde oplossing.

Z

Reden 4: Meer inzicht in projecten en taken

Tot slot kunnen medewerkers snel en makkelijk met belanghebbenden en collega`s communiceren over de status van hun toegewezen taken. Anderzijds kunnen belanghebbenden de impact op de totale projectplanning, budgetten en benodigde middelen beoordelen om proactief problemen op te lossen wanneer deze zich voordoen.

Kortom! Als je een dienstverlenend bedrijf bent, moet je echt eens kijken hoe PSA-software je bedrijf kan helpen. Je zal zien dat PSA software zeer robuust is in zijn vermogen om zichtbaarheid en controle te geven die je nodig hebt om te concentreren op wat het belangrijkste is – het behalen van resultaten door het leveren van succesvolle projecten! En ook niet onbelangrijk 85% van de best presenterende bedrijven in de professionele dienstverlening maken gebruik van PSA software.

 

professional service automation

PSA geeft je de mogelijkheid om tijd– en urenregistratie, planning, relatiemanagement en stuurinformatie te beheren vanuit één flexibel systeem. Wil je meer weten hoe je als bedrijf kunt profiteren van de voordelen van PSA? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand button.

Meer weten?

Interesse in een vrijblijvende demonstratie van PSA-software of gewoon een vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand button of telefoonnummer. We laten ons graag uitdagen!

Microsoft Dynamics 365 Phone