0850 520 720 info@xperity.nl

Het team van Xperity heeft eind maart het Dynamics 365 event ‘eXtreme365 Amsterdam 2019’ bezocht. Dit jaar was Xperity met 4 man sterk op eXtreme365 aanwezig. Elk van de 4 x-men was vanuit zijn eigen `kracht` aanwezig: commercie, algemene zaken, technisch en consultancy. In deze blog vertellen wij jullie wat de nieuwste ontwikkelingen zijn en wat de toekomst is van Microsoft haar Power Platform.

Wat is het Dynamics 365 eXtreme365 Event?

Dynamics 365 eXtreme365 vond dit jaar voor de 9e keer plaats van 25 t/m 27 maart. Dit jaarlijks terugkerend evenement wordt georganiseerd voor Microsoft Dynamics 365 Partners. Het doel van het evenement is alle partners in Europa, het Midden Oosten en Afrika bij elkaar te brengen om kennis te delen met elkaar én met Microsoft. Zo leren niet alleen de partners en klanten van Microsoft meer over de mogelijkheden van het Dynamics platform, maar kan Microsoft ook leren van best-practices van het Dynamics 365 platform.

Tijdens eXtreme365 worden er ontzettend veel verschillende sessies gehouden. De sessies gaan niet alleen inhoudelijk in op de mogelijkheden die het Microsoft platform biedt. Ook worden de ontwikkelingen die zich in de markt bevinden en best-practices besproken tijdens het event. Microsoft biedt niet alleen podium voor zijn eigen geluiden, maar laat ook klanten en partners spreken. De partners en klanten gaan dan voornamelijk in op trends en creaties die zij gebouwd hebben op de add-ons van het Microsoft (power) platform.

Om goed op de hoogte te blijven hebben wij zelf meer dan 30 verschillende sessies bijgewoond. De strekking van onze collega’s was unaniem: Microsoft is ongelooflijk hard aan het inzetten op de Dynamics Business Apps (bedrijfsapplicaties) die natuurlijk allemaal aangeboden worden vanuit de Microsoft Cloud.

Het Microsoft Power platform

Eerst even een korte introductie van het Power Platform. Het Microsoft Power Platform bestaat uit drie verschillende toolings: PowerApps, PowerBien Flow. Waarmee je nog meer uit Dynamics 365 én andere onderdelen van de Microsoft familie kunt halen.

 

Wat is PowerApps?

Met PowerAppskunnen mensen – zoals de naam doet vermoeden – sneller apps bouwen. Doorgaans worden apps gebouwd door middel van codering. Met PowerAppsis coderen niet meer van toepassing, waardoor je eenvoudiger en sneller apps kunt bouwen en blijven optimaliseren.

De zelfgebouwde app kan direct worden voorzien van de (zakelijke) gegevens die je al reeds verzameld hebt in jouw Dynamics 365 omgeving. Zelf hebben wij PowerAppsingezet om bijvoorbeeld onze zorgoplossing XCarete ontwikkelen – het CRM-systeem voor zorginstellingen.

Wat is Power BI?

Microsoft Power BI is een verzameling softwareservices, apps en connectors die het mogelijk maakt om data te visualiseren en gemakkelijk te delen. Het gebruik van Power Bi zorgt ervoor dat men in éen oogopslag rapportages kan zien met real-time data. De data kan verkregen worden vanuit verschillende databases en bronnen, dus niet alleen vanuit je eigen Dynamics 365 omgeving maar ook vanuit Excel-werkmappen en andere Microsoft toolings. Je kunt Power Bi zo simpel of complex mogelijk inzetten om er inzichtelijke rapportages mee te maken.

Wat is Flow?

Als laatste kent het Power Platform nog het onderdeel Flow. Deze toolzorgt voor een eenvoudige én krachtige workflowautomatisering met veelgebruikte apps. Niet alleen worden alle standaard services van Microsoft aangeboden, maar Twitter valt onder de veelgebruikte apps waarbij een workflowautomatisering bij mogelijk is. Ook hierbij hoef je zelf geen code toe te passen.

De grootste trend in Dynamics 365 op dit moment

Zoals je in de blog wel naar voren ziet komen, is de grootste trend toch echt wel het Power Platform. Microsoft Dynamics krijgt binnenkort de nieuwe interface waarbij Microsoft volledig inzet op het combineren van Flows en PowerApps.Ook PowerBi mag in dat lijstje niet ontbreken.

Doordat Dynamics 365 onderdeel is van het PowerPlatform zullen we steeds meer zien dat complexe business vragen, voor het opslaan of het rapporteren van data, een makkelijkere en gebruiksvriendelijkere oplossing zullen krijgen. Gebruikers krijgen steeds meer controle over de manier waarop ze informatie zien en eventueel gaan automatiseren. We zijn erg benieuwd naar de toekomstige trends!