0850 520 720 info@xperity.nl

CRM voor IT-bedrijven | meer grip en rendement op projecten

Hoewel apps ons kunnen helpen met het behouden van grip op projecten, hebben studies aangetoond dat het gebruik van verschillende apps ons minder productief maakt, meer stress oplevert en we vatbaarder worden voor uitstelgedrag. Uit het onderzoek ‘The False Promise of the App Economy’ bleek dat werknemers zich over het algemeen gefrustreerd voelen door de vele apps die ze op het werk moeten gebruiken, waardoor ze zich minder goed kunnen concentreren op hun hoofdtaken. De meerderheid van de respondenten zou het liefst alle cruciale informatie centraal willen hebben.

Als IT-bedrijf heb je zelf ook vaak te maken met verschillende applicaties die voor uiteenlopende processen door elkaar heen lopen, denk aan:

 • Het binnenhalen van nieuwe projecten en nieuwe klanten
 • Het uitvoeren van marketingcampagnes
 • Het opzetten, plannen en beheersen van projecten
 • Het organiseren van de supportafdeling en natuurlijk het facturatieproces.
Het ideale IT-bedrijf

Deze taken worden vaak uitbesteed aan één of meerdere afdelingen en weerhouden personeel ervan, om zich op hun primaire IT-processen te richten. Het gevaar hiervan is dat alle verschillende afdelingen volledig langs elkaar heen werken en je weet van elkaar niet waar ieder mee bezig is. Doorgaans worden deze bedrijfsprocessen bijgehouden in spreadsheet of in verschillende losse applicaties, wat veelal tijdrovend en foutgevoelig is. Hetgeen qua tijd wat je overhoudt wil je vooral spenderen in het behouden en werven van klanten.

Maar op welke manieren zouden we verschillende werkprocessen zoals, facturatie, projectadministratie, marketing en klantenservice efficiënt en centraliseren kunnen beheren?

Bedrijfsprocessen zijn nou eenmaal een essentieel onderdeel van je organisatie. Zonder goedlopende bedrijfsprocessen kom je niet verder. Denk hierbij aan, organisatiestructuren, financiële structuren, Sales-, Marketing-, Customersupport en projectadministratie. Met een goed CRM-systeem in combinatie met PSA (Professional Services Automation) kunnen dit soort bedrijfsprocessen goed worden onderhouden en vaak zelfs geautomatiseerd.

Het is daarom ook niet gek dat het gebruik van een PSA-oplossing wereldwijd niet onopvallend is gebleven. Zo gebruikt volgens het SPI Research 92% van alle prominente IT-Bedrijven wereldwijd sinds 2020 een Professional Services Automation (PSA) applicatie. Het voordeel van een PSA-systeem is dat je alle bovengenoemde IT-processen binnen één applicatie kunt stroomlijnen, om meer grip en inzicht te behouden over het verloop van je projecten. Deze oplossing wordt gecombineerd met je bestaande CRM-systeem en andere essentiële bedrijfsapplicaties.

Stroomlijn je IT-processen met PSA in Dynamics 365 CRM

De Project Service Automation (PSA) applicatie is ideaal voor IT-bedrijven om projectgebaseerde diensten van lead tot factuur te kunnen opvolgen, beheren en uitvoeren. Het stroomlijnen van alle IT-processen kan gedaan worden met bijvoorbeeld Dynamics 365 PSA.

Een goede PSA in combinatie met een CRM-systeem zoals Microsoft Dynamics 365 heeft in veel gevallen ook de mogelijkheid om meer deals met behulp van intelligente inzichten te kunnen binnenhalen. Dit is handig om de oplevering van projecten met realtime informatie te versnellen en te bewaken. Daarnaast kun je in Dynamics 365 PSA zonder al veel IT-kennis gebruiken en gemakkelijk integreren met je bestaande systemen.

IT processen met CRM stroomlijnen

Hoe weerhoudt Microsoft Dynamics 365 zich van andere CRM-systemen?

Het is je vast niet ontgaan, dat veel prominente softwareleveranciers zoals Hubspot of Salesforce je ook allerlei CRM-systemen pakketten aanbieden (Customer Relationship Management systeem). Echter lopen deze applicaties tegen het probleem, dat je vaak afhankelijk bent van third-party software. Deze third-party software oplossingen zijn in veel gevallen omslachtig en zorgen ervoor dat je je alledaagse office toepassingen, zoals Microsoft teams, Word, Excel en Outlook kunt behouden. Het grootste voordeel van Microsoft Dynamics 365 CE (CRM) is dus dat je rechtstreeks een integratie hebt met je bestaande systemen en office toepassingen. Daarnaast heeft Microsoft Dynamics 365 een degelijke SLA en flexibele abonnementsmodellen, die geschikt zijn voor alle soorten MKB-bedrijven.

De functionaliteiten van Microsoft Dynamics 365 PSA

 • Plan projecten en maak geschatte urencalculaties en werkplanningen
 • Calculeer en volg projectkosten en -opbrengsten
 • Voorspel benodigde bedrijfsmiddelen voor projecten in de pijplijn
 • Bewaak projectvoortgang en kostengebruik
 • Offertes, tarieven en facturering voor projecten beheren
 • Bedrijfsmiddelen toewijzen en beheren
 • Gebruik rapporten en interactieve dashboards om de belangrijke prestatie-indicatoren voor succesvolle projecten tot aan de facturering te bewaken.

Dynamics 365 PSA zorgt voor rendement

De grondslag van de combinatie tussen Microsoft Dynamics 365 CRM en PSA is dat je als IT-bedrijf een centraal platform hebt voor al je IT- en projectadministratie activiteiten. Gedurende processen verzameld Dynamics 365 relevante klantendata voor je organisatie. Met realtime data zie je direct hoe een project ervoor staat en je kunt bijsturen waar nodig en ontdekken wat de wensen zijn van je klanten. Dus door zo veel mogelijk IT-processen te stroomlijnen, werk je niet alleen effectiever, maar je bespaart tijd en overziet intelligente acties om meer rendement te behalen

Wil je meer weten over het optimaliseren van je IT-processen, de methoden om dit uit te voeren en welke voordelen Dynamics 365 PSA jouw IT-bedrijf kan bieden? Download dan ons handige brochure over het ideale IT bedrijf.

Gerelateerde content bekijken

Wave 1 CE Release 2021 | wat moet je hierover weten?

Wave 1 CE Release 2021 | wat moet je hierover weten?

Wave 1 CE Release 2021 | wat moet je hierover weten?De nieuwste Wave 1 CE Release is net uit. Zoals je mogelijk weet vinden er maandelijks updates plaats in Dynamics 365 Customer Engagement (CE). Echter twee keer per jaar zijn deze updates groter, deze worden door...

Lees meer

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.  Meer info

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo!👋
Kunnen wij je helpen?