0850 520 720 info@xperity.nl

Leerwerkloketten stappen over op Dynamics 365

Een Leerwerkloket is een dienst voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden. Het is in 2005 opgericht als een samenwerkingsverband tussen UWV, gemeenten en ROC. Het loket behandelt alle vragen over leren en werken en wordt benaderd vanuit de visie van de overheid genaamd “levenslang leren”. Iedereen met vragen over omscholing, bijscholing en leerwerktrajecten kan terecht bij een leerwerkloket. Een Leerwerkloket vervult vooral een doorverwijzende en verbindende rol en maakt gebruik van de expertise van de kernpartners. Omdat elke regio anders is, zijn er inmiddels 35 Leerwerkloketten door het hele land!

Het werk wat de loketten doen is essentieel omdat omscholing kan leiden tot nieuwe banen en daarmee draagt het bij aan het voorkomen van langdurige werkloosheid.

Het Leerwerkloket is als een spin in het regionale web. Door de verbindende rol die het speelt, is het essentieel om de relaties met kandidaten, bedrijven en partners goed te organiseren. En juist hiervoor heeft Xperity een app ingericht op het Microsoft Dynamics 365 CRM platform.

De implementatie is in 2019 gestart bij het eerste Leerwerkloket. Samen met dit loket is een blauwdruk inrichting ontwikkeld op basis van de eisen en wensen. Doordat Microsoft Dynamics 365 een volledige cloud applicatie is maakte het eerste loket al binnen twee maanden gebruik van Microsoft Dynamics! De app is daarna gefaseerd uitgerold bij de verschillende regionale loketten. Inmiddels zijn er al meer dan 25 Leerwerkloketten aangesloten.

In de Microsoft Dynamics 365 Leerwerkloket applicatie kunnen gebruikers de administratie rondom hun relaties bijhouden. Er is een overzicht van kandidaten, er kunnen gespreksverslagen met kandidaten worden vastgelegd, welke route deze kandidaten volgen en hier kunnen rapportages over worden gemaakt. Ook kunnen contacten met diverse organisaties (bedrijven en partners) overzichtelijk worden bijgehouden. Vanwege de AVG-regelgeving is het belangrijk dat gebruikers niet bij de gegevens van andere Leerwerkloketten kunnen. Binnen de applicatie geeft Xperity iedere gebruiker het recht om alleen met de eigen gegevens te werken. Op deze manier kunnen de Leerwerkloketten de applicatie door blijven ontwikkelen, terwijl deze altijd AVG-compliant blijft.

De implementatie van Microsoft Dynamics 365 heeft de Leerwerkloketten opgeleverd:

Z

Een veilige moderne cloud applicatie die AVG compliant is.

Z

Er is volledig inzicht in hetgeen is besproken en afgesproken per kandidaat en bedrijf.

Z

Er is overzicht over de verschillende lopende trajecten.

Z

Rapportage is geen handmatige actie meer, maar een resultaat uit de applicatie.

De ontwikkelingen rondom Microsoft Dynamics 365 staan niet stil, samen met de professionele service desk van Xperity ontwikkelen we continue door aan verbeteringen en zorgen we ervoor dat de applicatie bij de tijd blijft!

Meer weten?

Wenst u meer informatie te ontvangen over het gebruik van CRM en/of Microsoft Dynamics 365 bij een (semi)-overheidsloket, neem dan contact met ons op via onderstaande button of telefoonnummer.

Microsoft Dynamics 365 Phone