0850 520 720 info@xperity.nl

Klantverhaal

Details

“Het salesproces, de salesjourney, hebben we nu kunnen definiëren. Inclusief een aantal checks en het aantal stappen dat men moet doorlopen. Elke fase heeft dan een percentage en vanaf een bepaald percentage ga je dan een quote maken. Dan kan je kijken of je de deal kan sluiten en daarmee ook al een omzet kan bepalen. Een stukje inzicht en forecast.”

cards PLM Solutions helpt bedrijven de Product Life Cycle Management (verkort PLM) software te implementeren. In de kern richten zij zich op het verkopen van software en licenties. Verder leiden zij projecten en implementaties en leveren zij achteraf support. Ze bedienen zowel de Nederlandse als de Belgische markt, waarbij zij zich richten op de toeleveranciers.

“Je maakt een pakketkeuze, en dat is niet alleen een pakketkeuze want de partnerkeuze is net zo belangrijk. Jullie waren toen brandnieuw, we waren geloof ik een van jullie eerste klanten. Mensen doen zaken met mensen, dus dat is heel belangrijk. Dat heeft echt een doorslaggevende reden gehad voor onze keuze en het succes van het project”

Meer willen doen met CRM-functionaliteiten

Dat er zich heel veel CRM-oplossingen in de markt bevinden, weet cards PLM Solutions erg goed. Ze hebben een strenge selectie gehouden, waarin ze vooral keken naar het functionele aspect van het CRM-systeem. Een van de andere voordelen die een CRM-systeem hen moet bieden, is dat zij een vast salesproces en een customer journey konden definiëren, inzetten én naleven.

Microsoft Dynamics 365 bood hen de beste functionaliteiten. Bijkomend voordeel van Dynamics 365 was dat dit naadloos aansloot bij hun strategie om Office 365 door het gehele bedrijf te implementeren. Dynamics 365 sluit hier simpelweg het beste bij aan, dankzij de integraties met de Microsoft Systemen.

Tweede focus: de projectadministratie

Nadat het CRM-systeem goed opgetuigd was, werd er ook focus gelegd op PSA Suite voor de projectadministratie. Het grote voordeel hiervan is dat cards PLM Solutions dan niet meer te maken kregen met ‘verschillende lokketten’ en alles in dezelfde Microsoft omgeving staat.

Integraties waren ook erg belangrijk. Cards PLM Solutions maakt namelijk gebruik van verschillende integraties voor hun administratieve en financiële handelingen. PSA Suite kwam hierin ook erg sterk naar voren. En bijkomend: PSA Suite is een systeem dat zich in de toekomst zal blijven ontwikkelen.

“Met PSA Suite hebben we nu standaard rapportages gemaakt, die automatisch gevuld worden door de data die in Dynamics staat. Deze rapportages bieden me heel goed inzicht van wat er gaat gebeuren en in welke afdeling. Daar hangen we een mooi grafiekje aan vast. Dat is heel fijn dat we daarvoor zelf niks meer hoeven te maken.”

Klantverhalen

Wij hebben al meer dan 100 bedrijven ondersteund bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen door de inzet van Microsoft Dynamics 365. Hieronder lees je meer over hoe zij dit ervaren hebben.