0850 520 720 info@xperity.nl

Klantverhaal

Details

“Onze ervaring was zeer positief met Xperity. De aangewezen consultant is echt doorslaggevend geweest om het tot een succes te maken. Als hij niet de flexibiliteit zou hebben gehad was de implementatie geen succes geworden. Tot op het laatste moment bleven wij aanpassingen doorvoeren. Tijdens de internationale gebruikerstrainingen heeft hij goede presentaties gegeven die aansloten bij onze bedrijfscultuur. Wij bevelen Xperity dan ook van harte aan!”

VDL Enabling Technologies Group (VDL ETG) is onderdeel van de VDL Groep. De VDL Groep met haar hoofdkantoor gevestigd in Eindhoven, bestaat uit 102 bedrijven verspreid over 20 landen en is één van de grootste familiebedrijven in Nederland. Buiten Europa heeft VDL vestigingen in o.a. China, Singapore en de VS. VDL ETG behoort tot de grotere bedrijven binnen de VDL Groep en is onderdeel van de Toeleveringen Divisie.

VDL ETG is een tier-one design & contract manufacturing partner voor complexe mechatronische oplossingen met wereldwijde activiteiten. Klanten zijn hightech bedrijven die een toonaangevende rol spelen in technisch hoogwaardige productieapparatuur en gebruikers van geavanceerde productielijnen. Markten waar VDL ETG zich op richt zijn onder andere Semiconductor, Medical, Analytical en Science & Technolgy.
“Wij hebben gekeken naar een CRM-systeem, niet alleen bruikbaar binnen VDL ETG maar ook voor alle andere VDL bedrijven wereldwijd die willen werken met Microsoft Dynamics 365. Zodat ieder VDL bedrijf met geringe aanpassingen afgestemd op haar industrie en klanten tegen relatief weinig geld kan instappen. Dat is een belangrijk aspect geweest bij de keuze van ons nieuwe CRM-systeem”.

Zoektocht naar een nieuw, centraal CRM-systeem voor wereldwijd gebruik

Het bestaande CRM-systeem binnen VDL ETG was volledig customized en aangepast aan de eisen en wensen van het bedrijf. Omdat dit systeem verouderd was moesten zij de overstap maken naar een nieuw CRM-systeem. Naast CRM werd ook nog veel klanteninformatie bijgehouden in andere systemen.

In hun zoektocht naar een nieuw CRM-systeem, waarbij VDL ETG meerdere bekende aanbieders heeft gesproken, kwamen zij uit bij Microsoft Dynamics 365. De volgende stap was om een partner te vinden die het Dynamics platform niet alleen kon implementeren, maar die ook een gevoel had bij de industrie waarin VDL ETG actief is omdat het nieuwe CRM-systeem hierop moest aansluiten. Dit hebben zij gevonden in Xperity.

Dynamics 365 als CRM-systeem voor het wereldwijde business development-team

VDL ETG richt zich binnen Dynamics 365 voornamelijk op pipeline management – waarin ze bijhouden wat de status is van al hun projecten – én voor het vastleggen van klantgegevens. Collega’s kunnen nu ten alle tijden bij de belangrijkste gegevens, ongeacht of het een collega betreft in Nederland of bijvoorbeeld China.

“Wij zijn wereldwijd actief met klanten die vestigingen hebben in meerdere landen en wij hebben dus ook te maken met verschillende tijdzones. Naast onze fabrieken en vestigingen in Nederland, moeten onze collega’s werkzaam vanuit Singapore, Zwitserland, VS en China dus altijd kunnen beschikken over actuele data. Dat is ook één van de redenen waarom we voor Microsoft Dynamics 365 hebben gekozen”.

Wekelijks houden zij een vaste review meeting waarin ze met alle fabrieken en kantoren de actuele projecten bespreken. In deze review meeting bespreken ze de status van de projecten en lopen zij door de rapportages heen. Deze rapportages worden automatisch aangemaakt en aangevuld met de data vanuit Dynamics 365.

“Wij zijn wereldwijd actief met klanten die vestigingen hebben in meerdere landen en wij hebben dus ook te maken met verschillende tijdzones. Naast onze fabrieken en vestigingen in Nederland, moeten onze collega’s werkzaam vanuit Singapore, Zwitserland, VS en China dus altijd kunnen beschikken over actuele data. Dat is ook één van de redenen waarom we voor Microsoft Dynamics 365 hebben gekozen”.

Ontzettend veel mogelijkheden binnen Dynamics 365

Dat Dynamics 365 veel mogelijkheden en features kent, is voor VDL ETG geen geheim. Voor elke organisatie kan Dynamics volgens hen oplossingen bieden. Of het nu gaat om een bedrijf met projecten, diensten of producten: voor ieder is er winst te behalen met Dynamics.

Het is volgens hen verstandig om een goede partner in arm te nemen, die zich wil verdiepen in je bedrijfstak en interne processen. 

“Bij ons was de vraag meer: hoe kunnen we het systeem inrichten zodat het aansluit bij onze manier van werken? We wilden geen customization meer omdat dit te duur was. De aangewezen consultant heeft goed mee geholpen om te kijken hoe we het standaard systeem konden aanpassen naar onze wensen. Microsoft Dynamics 365 was hiervoor erg geschikt.”

Een sparringpartner met business kennis

De aangewezen Xperity consultant voor het traject was volgens VDL ETG niet alleen een IT-specialist, maar had ook de juiste kennis om het bedrijf en de bedrijfsprocessen goed te snappen.

 

Hieronder zie je enkele voorbeelden waar VDL een bijdrage aan levert

 

Klantverhalen

Wij hebben al meer dan 100 bedrijven ondersteund bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen door de inzet van Microsoft Dynamics 365. Hieronder lees je meer over hoe zij dit ervaren hebben.